Geling onderhoud van tuinmeubelen

Zo lang mogelijk genieten van jouw tuinmeubelen: dat wil jij toch ook? Zorg er dus voor dat je jouw tuinmeubelen goed onderhoudt én schoonmaakt. Geniet optimaal van de zonnige warme dagen en geef jouw tuinmeubelen de aandacht die ze nodig hebben. We geven je hieronder een stappenplan en tips om ervoor te zorgen dat jouw tuinmeubelen, ongeacht het materiaal, in topconditie blijven. 

Ga direct naar:

Schoonmaken van jouw tuinmeubels 

Voordat je jouw tuinmeubelen gaat beschermen, moeten ze eerst worden schoongemaakt. Gebruik een zachte waterstraal om jouw tuin- of loungeset zachtjes af te spuiten. Daarna kun je de set schoonmaken met een zachte borstel en lauw warm water met groene zeep of een goede tuinmeubelreiniger. Spuit de set zachtjes af en laat deze drogen. Nadat de set een aantal dagen heeft kunnen drogen, kun je beginnen met stap 2, en dat is het beschermen van jouw tuin- of loungeset.  

Houten tuinmeubelen onderhouden in 2 stappen

Heb jij houten tuinmeubelen in de tuin staan? Hout is ontzettend mooi materiaal, maar hout vergrijst ook. Er zijn dan ook twee manieren waarop je jouw houten tuinmeubelen kan beschermen en onderhouden. Hou je van de vergrijzing van hout? Dan hoef je jouw meubels alleen te beschermen met een teak beschermer of nano protector. Deze beschermers zijn transparant, maar zorgen er wel voor dat de tafel waterafstotend wordt, waardoor vuil moeilijker in de poriën van het hout kan trekken. Hierdoor is de tafel makkelijker te reinigen.

 

Minder fan van de grijze houten kleur? Dan moet je de tuinmeubels eerst oliën. Denk eerst na over in welke kleur je de tafel wil oliën. Er zijn namelijk verschillende kleuren olie te verkrijgen (classic teak, natural light of clear). Heb je jouw meubel geolied maar ben je toch niet tevreden met de kleur? Wees niet bang! Dan kan je hem gewoon nog een keer in de olie zetten, waardoor de tafel donkerder van kleur wordt. Nadat jouw tafel mooi op kleur is, kan je hem extra beschermen met een teak beschermer of nano protector

Een extra beschermlaag voor rope tuinmeubelen

Rope bestaat uit een kunststof kern met een omhulsel van acryl soft. Het voordeel van een rope loungeset is dat het materiaal zacht aanvoelt, UV-bestendig en kleurvast is. Heb jij een rope tuinset of rope loungeset Dan geef je deze extra bescherming met een tuinmeubelbeschermer of nano protector. Hiermee geef je het materiaal een extra beschermlaag.

 

Kunststof tuinmeubelen: onderhoudsvriendelijk

Kunststof tuinmeubelen zijn het makkelijkst in onderhoud. Je hoeft ze niet extra te beschermen, maar het is wel aan te raden om regelmatig een schoonmaakdoek over het materiaal te halen met een beetje groene zeep. Hierdoor haal je het vuil gemakkelijk van het blad af.

Verleng de levensduur van textileen tuinmeubelen

Textileen is een comfortabel en weerbestendig materiaal. Textileen is gemaakt van geweven polyestervezels en is daarmee stevig, duurzaam en kleurvast. Tuinmeubelen van textileen bescherm je met een tuinmeubel beschermer. Hiermee verleng je de levensduur, doordat vuil zich minder snel aan het materiaal kan hechten. 

.      

Onderhoud van jouw kussens

Naast de tuinmeubelen is het natuurlijk ook belangrijk om jouw accessoires goed te onderhouden. Wat denk je van die mooi gekleurde tuinkussens die op jouw tuin- of loungeset liggen. Kussens kun je het beste schoonmaken met een textielreiniger. Deze spuit je op het kussen, vervolgens laat je deze inwerken en daarna poets je het uit met een zachte borstel. Hierna kun je de kussens afspoelen met lauw water.

Hardnekkige vlekken in jouw kussens? Stop ze dan in de wasmachine op een programma van 30 graden. De hoezen kan je na het wassen direct (nat) over de kussens heen laten opdrogen. Hiermee voorkom je dat de hoes gaat krimpen. 


Na het wassen of schoonmaken van de kussens bescherm je ze voor het nieuwe seizoen. Dit doe je met een kussen & parasol beschermer. Hierdoor wordt de stof weer waterafstotend en hecht vuil zich minder snel aan de stof.

 

Vragen over het onderhoud van jouw tuinmeubelen?

Neem eens een kijkje bij al onze onderhoudsmiddelen, of bekijk naar de mogelijkheden om ook tijdens het seizoen jouw tuinmeubelen te beschermen met beschermhoezen


Heb je verder nog vragen over het onderhoud van de tuinmeubelen die je bij Geling Tuinmeubelen hebt gekocht? Neem dan gerust contact met ons op via info@geling-tuinmeubelen.nl, bel 0543 - 472791, stuur een appje 06 - 83 05 44 83, of kom langs in onze winkel in Aalten.